WEDSTRIJD RSC Koersel - Eurosport Bocholt  3 - 3  (5-3)

DATUM 12-11-2010  21:45

DOELPUNTEN

VERSLAG Nadat de beloften alweer voor voetbalplezier hadden gezorgd met een vier – nul op het bord en stevig op de vierde plaats, was het de beurt aan de grote jongens. Zonder de geelgeschorste Kim Nicolay tegen het Luikse Ougrée, op één na laatste en slechts één overwinning. De eerste vijftien minuten zagen we een wervelwind. Vooral Azzimani had er veel zin in en zorgde snel voor het eerste doelpunt (1 – 0). Appi was niet te stoppen en schotelde direct Khalid Ait Salah de 2 – 0 voor. En nog was het niet gedaan, want de Berkemus-spits scoorde snel ook het derde en vierde doelpunt, telkens na prachtige voorbereiding. Een alweer sterk spelende Troonbeeckx lag telkens aan de oorsprong van de gevaarlijke acties. Vier – nul na nog geen vijftien minuten, dat kon tellen en de alweer talrijk opgekomen toeschouwers hoopten op dubbele cijfers. Ougrée was nergens, toch scoorden ze op de twintigste minuut na een tienmetertrap via Annaert (4 – 1). En plots was er paniek bij de Berkemussen, onnodig maar de Walen sloegen nu wel toe, van op afstand Yans (4 – 2). Wagemans op pas van Azzimani en de kloof (5 – 2) leek definitief gemaakt. Niet echter want nog voor de rust kon Golden Soccer alweer de achterstand verkleinen via Ikharazen (5 – 3) met de rust. Na de pauze zagen we alleen nog blauwhemden (Ougrée) die het doel van Witvrouwen bestookten vanuit alle hoeken. De spanning was te snijden, Noorderwijk geraakte niet af van de Waalse furie en de doelpunten die moesten vallen vielen, Salerno met een afstandschot ( 5 - 4) op vijf minuten van het einde en opnieuw Salerno twee minuten voor affluiten ( 5 – 5). Iedereen dacht hetzelfde met Noorderwijkse harten “het zal toch weer niet waar zijn zeker”? En neen hoor want wie anders dan uitblinker Dave Troonbeeckx zette de puntjes op de i. (6 – 5) met een droge knal in de linkerbenedenhoek en direct nadien, weer hij met een verre trap in het open Luikse doel (7 – 5), match gespeeld, in de slotseconde kon Mbazoa de eindcijfers vastleggen (7 – 6). Bloed, veel zweet en tranen maar wel de punten voor de Berkemussen. Oef, nu een weekje vrij en dan de topper thuis tegen titelkandidaat Houthalen. Berkemus doet weer mee.